Pozlama Nedir ?

BLOGNo Comments

You Are Here:Pozlama Nedir ?

TEMEL FOTOGRAF BİLGİLERİ – POZLAMA NEDİR ?


Pozlama nedir sorusunu sizin için açıklamaya anlatmaya çalıştık.

Fotograf çekmeyi seviyorsunuz ve artık makinenizin otomatik modundan kurtulmak istiyorsunuz ,  o zaman ne yapmalısınız?

Fotografçılık ile ilgili temel bilgileri sizlere bu yazı serimiz ile en basit şekliyle aktarmaya çalışacağız.

Önceki yazılarımız Enstantene Nedir? , Diyafram Nedir? ve  ISO Nedir ? okumanızı tavsiye ederiz.

POZLAMA NEDİR ?

En basit aktarım şekli ile pozlama fotoğrafınızın ne aydınlık neden karanlık genel olarak gözünüzün gördüğü biçimi ile çekilmesi olması durumudur, doğru pozlama karanlık ve aydınlık alanların dengede olduğu fotoğraf çekimidir.

Kişiye göre pozlama değeri değişebiliri, karanlık fotoğraf çekmek isteyebilir yada normalinden daha fazla aydınlık fotoğraflarınız olsun isteyebilirsiniz,

Fotografımızın genel itibari ile karanlık veya genel itibari ile aydınlık olması çekimimizin eksik pozlanmış yada fazla pozlanmış olarak çekilmesi anlamına gelir.

Pozlamaya etki eden faktörleri ISO – Enstantene – Diyafram olarak belirleyebiliriz.

ISO’yu yükselttiğimizde karanlık alanların/bölgelerin daha aydınlık hale geldiğini aynı zamanda aydınlık bölgelerinde detayının yavaş yavaş ISO’nun değerine göre kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Aynı şekilde enstantene ve diyaframında etkilerini benzer şekilde tecrübe edebilirsiniz.

Uçan Fotograf olarak siz değerli fotograf sever arkadaşlarımıza teknik bilgiler konusunda yardımcı olmaya çalışacağız ,

Sizde bizi takip ederek ve gönderilemizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz,

Yazımızı okuduğunuz ve paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Bol fotograflı günler…

SAYFAMIZI BEGENMEYI UNUTMAYIN
0

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top